Informatiebeveiliging binnen de retail

Cybercriminelen worden steeds creatiever. Kwaadwillende hackers kennen de zwakke plekken in computersystemen als hun broekzak. Niet alleen de computer zelf is vanwege de internetaansluiting kwetsbaar. Datzelfde geldt voor de handscanner, de bonnenprinter en de betaalterminal. En omdat die systemen met elkaar communiceren, maakt het niet uit via welke weg de digitale insluiper kiest. Daarnaast bevat software allerlei gevoeligheden die maken dat criminelen zomaar een betaalsysteem op afstand kunnen overnemen. Kortom: weest voorzichtig en alert!

Goede beveiliging

Kies bijvoorbeeld geen makkelijk te kraken wachtwoorden of gebruikersnamen. Installeer updates direct en vraag de leverancier van hard- of software wat er gedaan is om het systeem te beveiligen. Zorg ervoor dat usb- en netwerkingangen van uw apparatuur zijn afgeschermd, zodat niemand ongemerkt via een kabeltje verbinding met het computersysteem kan maken. Tenslotte: stel wifi beschikbaar voor klanten, maar maak daarvoor een aparte internetverbinding, die los staat van de winkelautomatisering.

Wil je jouw situatie eens tegen het daglicht houden? Maak dan eens geheel vrijblijvend een afspraak met één van de adviseurs van Guardian360.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *