Doe de NIS2 quickscan!

Ben jij klaar voor NIS2?

Eerder plaatsen we al een artikel over de Europese richtlijn NIS2 die vanaf dit najaar omgezet wordt in landelijke wetgeving. Dat betekent dat van ‘belangrijke’ en ‘essentiële’ organisaties een hogere cyberweerbaarheid wordt gevraagd. Via deze tool kan je controleren of jouw organisatie onder NIS2 gaat vallen.

Wacht niet af, maar ga nu al aan de slag!
Het duurt doorgaans even voordat nieuwe wetgeving geïmplementeerd is. De overheid adviseert om niet af te wachten totdat wetgeving er is, maar alvast voorbereidingen te treffen. Met de NIS2 quickscan, controleer je in 40 vragen hoe cyberveilig jouw organisatie is, conform de strekking van de NIS2 richtlijn. Deze scan wordt aangeboden door de rijksoverheid.

Valt jouw organisatie niet onder NIS2?
Het kan zijn dat jouw bedrijf niet aan de NIS2 wetgeving hoeft te voldoen, omdat je onderneming zich niet in een sector bevindt waar NIS2 voor gaat gelden of omdat je organisatie een kleinere omvang heeft. Houdt er in dat geval rekening mee dat de partners met wie je samenwerkt of aan wie je diensten levert, misschien wél onder NIS2 gaan vallen en daarom andere eisen stellen aan de cyberveiligheid van jou als partner/toeleverancier.

Het is nooit verkeerd om aan de cyberveiligheid van je bedrijf te werken. Op deze website onder ‘Aanbod’ vind je verschillende tools om te zien hoe jij er als ondernemer voor staat.